info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hundratals byggjobb till Dalarna

100 – 300 byggjobb behövs när Kvarnsvedens pappersbruk bygger en ny pappersmaskin.

– Det här är ett lyft för oss. Vi hoppas det ger ringar på vattnet, säger Lennart Johansson, mätningsföreståndare på Byggnads Dalarna.
Det är Skanska som fått uppdraget att utföra mark- och byggnadsarbeten. Ordern är värd 600 miljoner kronor. Totalt satsar Stora enso 4,5 miljarder på den nya pappersmaskinen.
Skanska hoppas att många utflyttade byggnadsarbetare vänder hemåt för att jobba med projektet, som kommer att vara som mest intensivt juni – december år 2004. I december år 2005 räknar man med att projektet avslutas.

De nya arbetstillfällena kommer lägligt. Senaste byggarbetslöshetssiffrorna för länet ligger runt 25 procent, drygt 900 arbetslösa.
– Jag tror också att många flyttar hem. Byggandet i stockholmsområdet och Norge börjar svikta. Vi räknar också med att få in folk från Värmland och Gästrikland, säger Lennart Johansson.
Redan för ett år sedan när Stora enso meddelade att det skulle storsatsar på Kvarnsveden hörde byggnadsarbetare av sig till Byggnads avdelning i Dalarna och undrade om arbetsmöjligheter. De yrkeskategorier som nu behövs är främst träarbetare, betongarbetare och armerare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hundratals byggjobb till Dalarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig