info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hon är landets första kvinnliga plåtslagarmästare

I lördags fick 27-åriga plåtslagaren Emma Johansson sitt mästarbrev. Därmed blev hon historisk. Hon är nämligen landets första kvinna som blir plåtslagarmästare.

 Emma Johansson är väldigt glad denna måndagsmorgon. I lördags tog hon emot gesäll- och mästarbrev i plåtslageri i Västervik, där hon också bor och arbetar.
– Det känns helt underbart. Äntligen har jag ett bevis på att jag kan det här. Nu behöver jag inte försvara mig lika mycket. Det måste man ofta göra som kvinna i det här yrket.

I över ett år har hon arbetat med plåtarbeten på Sankta Gertruds kyrka i Västervik. Helt själv. Ett krav för att bli mästare är nämligen att man genomför ett större plåtarbete på egen hand. Dessutom ingår företagsekonomi, och det är numera Emma Johansson som sköter familjeföretaget Falla plåtslageris ekonomi.
– Det här stärker mitt självförtroende, företagets och plåtbranschen i allmänhet. Jag visar att det går att vara tjej i det här yrket. Och företaget har aldrig gått så bra. Vi har aldrig haft sådan högkonjunktur som just nu, säger Emma Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hon är landets första kvinnliga plåtslagarmästare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig