info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Höjd milersättning från årsskiftet

De avtalsenliga ersättningarna för resor i egen bil höjdes, från 16 till 17 kronor per mil, vid årsskiftet. Men kylmontörer och plåtslagare får vänta på sin höjning.

Vid årsskiftet höjdes reseavdraget från 16 till 17 kronor per mil. Det innebär att den som har rätt att göra avdrag för resor i tjänsten får dra av 17 kronor per mil från inkomster som tjänas in i år, alltså i den deklaration som görs 2006.
Det innebär också att de avtalsreglerade ersättningarna för resor i tjänsten höjts från 16 till 17 kronor per mil enligt de flesta avtal i byggbranschen. Det gäller bygg- och anläggningsavtalen, VVS-avtalet, glasavtalet och maskinavtalet där det finns protokollsanteckningar som reglerar en automatisk uppräkning då det högsta skattefria avdragsbeloppet förändras.

I kylmontörernas och plåtslagarnas avtal finns däremot ingens sådan regel. Men Byggnads menar att det ändå ska ske en uppräkning från årsskiftet.
– Vi kommer att ta upp frågan med motparterna och föreslå att motsvarande höjning sker också på de avtalsområden där det inte är reglerat, säger Kurt Kraenzmer på Byggnads.
Han tror att också dessa yrkesgrupper får höjd reseersättning från den 1 januari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Höjd milersättning från årsskiftet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig