info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Höjd avgift i 20 avdelningar

Vid årsskiftet höjdes medlemsavgiften i 20 avdelningar. Medlemmarna i Kiruna och Luleå fick den högsta höjningen, plus 14 kronor per månad.

Den högsta avgiften har byggnadsarbetare i Halland, 303 kronor per månad. Billigast är det för byggnadsarbetare i Göteborg. Där är avgiften oförändrad, 270 kronor per månad.
I månadsavgiften ingår avgift till avdelningen, förbundet och a-kassan.
A-kassans avgift är oförändrad, 88 kronor per månad. Avgiften till förbundet är 111 kronor per månad, en sänkning på sju kronor per månad. Sänkningen beror på att förbundet sedan flera år anslagit sju kronor per månad till ett så kallat aktivitetsbidrag till avdelningarna. Från och med årsskiftet går de sju kronorna direkt till avdelningarna.

Avdelningarnas avgifter varierar från årsskiftet från som lägst 71 kronor i Göteborg upp till 104 kronor per månad i Halland.
Från årsskiftet har antalet avdelningar i Byggnads sjunkit från 34 till 32.
Den 1 januari slogs avdelningarna i Kronoberg och Blekinge samman till en ny avdelning med namnet Byggnads Sydost. Medlemmarna i Kronoberg fick en avgiftshöjning på nio kronor per månad vid sammanslagningen medan medlemmarna i Blekinge fick avgiften höjd med 10 kronor per månad.
Samtidigt slogs avdelningarna i Västmanland och Sörmland ihop till Byggnads Mälardalen. Medlemmarna i Västerås fick vid sammanslagningen avgiften höjd med 10 kronor medan medlemmarna i Sörmland fick sänkt avgift med en krona per månad. Sörmlänningarna är de enda byggnadsmedlemmarna som fått sänkt avgift.
Utöver avgiften till a-kassa, förbund och avdelningar betalar Byggnads medlemmar granskningsavgift eller vvs grundavgift samt mätningsavgift vid ackordsarbete.
Under mellandagarna publicerades av misstag avgiftsförändringarna för 2001 på Byggnadsarbetarens hemsida. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Höjd avgift i 20 avdelningar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig