info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hög stridsvilja i byggbodarna

Dennis Nilsson är skyddsombud på NCC. Han tycker frågan om ett huvudentreprenörsansvar handlar om ideologi.

Dennis Nilsson har just varit i Uppsala på ett stormöte med anledning av konflikten i byggbranschen. Med på träffen var även Byggnads ordförande Johan Lindholm.
– Johan såg sammanbiten ut och jag tror att gubbarna verkligen förstod nu att det är ett allvarligt läge. Alla är med och kampviljan är mycket god, säger Dennis Nilsson.
Dennis Nilsson har under flera år märkt hur byggnadsarbetare spelats ut mot andra byggnadsarbetare. Hur arbetsmiljön påverkas negativt.
– Vi ska inte ha någon loppisarbetsmarknad. Arbetsgivarna dumpar förmånerna. För mig handlar frågan om medmänsklighet – varför ska de som kommer hit få det sämre, säger Dennis Nilsson.

Tror inte på lagar

Byggnads slåss för att få in ett huvudentreprenörsansvar i kollektivavtalet. Något som Dennis Nilsson tycker är helt rätt.
– Lagar och regler tar för lång tid att få på plats och så blir de urvattnade på vägen. Det bästa är om vi får in det i avtalet.
Han hoppas på att det inte blir någon strejk, att medlarna lyckas hitta en lösning. Men han är rädd för att det blir svårt att undvika en konflikt.
– Det är inget självändamål att strejka, men det är det enda vapnet vi har att ta till.
Vad som än händer så vill han inte se att Byggnads viker ner sig.
– Blir det inget denna gång så kommer många bli riktigt förbannade och besvikna. Hela Byggnads kommer att ifrågasättas, tror Dennis Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hög stridsvilja i byggbodarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig