info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hemskickade efter lönestrid på Skanska

Tre skanskaanställda i Göteborg har fått lämna sin arbetsplats på Astra Zeneca utanför Göteborg. De får stupstockslön utan arbetsplikt under sin uppsägningstid.

Bland de tre som fått gå från sitt jobb finns Richard Brink och Roger Fors som berättade om ackordsstriden i Byggnadsarbetarens nätupplaga i förra veckan. De berättade då att sju av de tolv i laget sagt upp sig i protest mot att Skanska ville anpassa deras ackordsförtjänst till Skanskas bonuslönesystem.
Enligt uppgift planerar Skanska att omplacera de som är kvar på arbetsplatsen och anlita en underentreprenör för jobbet att bygga färdigt en grund åt en ny forskningslokal åt läkemedelsföretaget.

Gunnar Ericsson, Byggnads förhandlingschef, anser att det luktar bestraffning om Skanskas agerande. Byggnads undersöker nu om Skanska begått något avtalsbrott när man omplacerar och skickar hem anställda.
Skanskas MB-grupp träffar idag MB-gruppen på Selmers. MB-grupperna ska diskutera en sammanslagning eftersom Skanska köpte Selmers under 2000.
– Men vi kommer naturligtvis att ta upp den här frågan också, säger Bernt Norén som är facklig förtroendeman på Skanska i Göteborg.
Enligt Bernt Norén har de före detta Selmeranställda stöd från Skanskaklubbens medlemmar. Men han vill inte föregripa MB-mötet när det gäller vilka åtgärder som man kan komma att vidta för att visa sitt missnöje med Skanskas hantering av löneförhandlingen på Astra-bygget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hemskickade efter lönestrid på Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig