info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hemskickade byggnads- arbetare underbetalda

Tre polska byggnadsarbetare, som arbetar åt bemanningsföretaget Rimec, har, efter en dags sjukfrånvaro, skickats hem till Polen. Enligt Byggnads betalar Rimec de polska byggnadsarbetarna för lite i lön.

I måndags var de tre byggnadsarbetarna sjukskrivna. På tisdagen fick de reda på att de skulle hem till Polen igen. På Byggnads vet man inte om de blivit avskedade eller bara omplacerade.

De tre polska byggnadsarbetarna arbetar med att bygga en ny fabrik i Stenungsund. De har tidigare gått ut i media med uppgifter om dåliga levnadsvillkor under sin tid som Rimecanställda i Sverige.

Rimec är kontrakterade av det polska byggföretaget Sicis för att utföra bygget i Stenungsund. Med Sicis har Byggnads ett avtal som säger att byggnadsarbetarna ska tjäna 160 kronor i timmen. Enligt Jan Erik Berg har de polska byggnadsarbetarna på Rimec en timlön på 140 kronor.

– Jag vet inte om det är för att de var med i tidningen som de skickades hem, säger Jan Erik Berg på Byggnads i Göteborg.

Han menar att kontakten med Rimec har varit kaosartad.

– Rimecs chefer går knappt att få tag på. De personer som jag talat med sitter på Cypern och Irland. När vi vill ha förhandlingar ändrar de hela tiden datum. Jag har krävt förhandling med dem nu på måndag, gällande de polska arbetarna som skickades hem. De har redan börjat krångla med datum.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hemskickade byggnads- arbetare underbetalda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig