info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Helpman Stockholm slutar hyra ut byggfolk

Företaget Helpman Stockholm går med förlust och uthyrningsverksamheten läggs ned. - Byggnads försvårade för oss genom att ta varje enskild placering till central förhandling, säger Pelle Eriksson, vd för Helpman.

Helpman Stockholm har under det senaste året drabbats av stora förluster. De har inte fått betalt för vissa av de jobb som utförts. Vd:n för företaget, Pelle Eriksson, förklarar också företagets problem med att Byggnads begärt central förhandling för varje enskild placering.
– De satte stopp för verksamheten genom att följa regelverket in i minsta detalj och begärde hela tiden central förhandling. Men företagen som ringer oss vill får hjälp snabbt, säger Pelle Eriksson.
Helpman kommer dock inte att begäras i konkurs, utan företaget rekonstrueras. Helpmans anställda kommer att fortsätta som vanligt och avsluta sina jobb. Efter hand som nya pengar flyter in ska fordringsägarna delvis erbjudas betalning. Samtidigt startas Helpman Entreprenad, som ska konkurrera med andra företag om att ta hela entreprenader.
– Här kommer vi inte att ha samma problem med Byggnads och det är också en stor efterfrågan på mindre företag som kan ta hela entreprenader. De stora företagen har sagt upp personal och tar in entreprenadföretag i stället, säger Pelle Eriksson.
Ingen av byggnadsarbetarna på Helpman Stockholm kommer att sägas upp.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Helpman Stockholm slutar hyra ut byggfolk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig