info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Hedqvist fick full ersättning tack vare Byggnads"

Betongarbetaren Göran Hedqvist har lämnat in en stämningsansökan mot Byggnads avseende påstådda brister i handläggningen av hans försäkring.

-Det finns ingen grund för påståendet, kommenterar Leif Jansson, enhetschef på Byggnads försäkringsenheten fallet.
Betongarbetaren Göran Hedqvist menar att Byggnads lämnade fel uppgifter till försäkringskassan, vilket ledde till att hans ersättning blev lägre än den ersättningsnivå han hade rätt till.
-Vi har inte sett stämningsansökan ännu och har därför svårt att kommentera detaljer. Men Göran Hedqvist har nu full ersättning och det är tveksamt om han skulle ha kommit så här långt utan Byggnads hjälp, säger Leif Jansson.
-Han var nöjd med handläggningen och det dröjde 3 år och sju månader innan han visade sitt missnöje för oss, tillägger han.
Byggnads krävde i en överklagan till kammarrätten att ärendet, vad det gällde ersättningsunderlaget, skulle återförvisas till försäkringskassan.
I april förra året meddelade kammarrätten att Hedqvists motpart, Riksförsäkringsverket, hade gett med sig och biföll Byggnads yrkanden.
-Därmed ansåg vi att saken var klar. Hedqvist svarade då kort att ärendet skulle överlämnas till en advokat som i stort sett fick överta ett färdigberett jobb från vår sida.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Hedqvist fick full ersättning tack vare Byggnads"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig