info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här storvarslar NCC: "Det känns jättetråkigt"

NCC lägger ner husbyggandet i Sydöstra Sverige. Cirka 45 anställda omfattas av beskedet.

Sebastian Ritzén, facklig förtroendevald i NCC Foto: Mostphotos, privat

Orderingången är för liten och NCC har därför beslutat lägga ner verksamheten inom husbyggnation Sydöstra Sverige.
– Det känns jättetråkigt, säger träarbetaren och fackligt förtroendevalde Sebastian Ritzén, som själv inte berörs eftersom han jobbar i Skaraborg.

Han kommer att sitta i förhandlingar under de kommande veckorna för att få till så bra lösningar som möjligt för de Byggnadsmedlemmar som påverkas av neddragningen. Totalt berörs cirka 45 personer. I gruppen ingår både yrkesarbetare och tjänstemän.

– Det pågår diskussioner i ledningen om omplaceringar till andra regioner. Vi har kallats till förhandlingar och kommer att hålla koll så att allt går rätt till gällande lagen om anställningsskydd och uppsägningstider, säger Sebastian Ritzén.

Enligt honom kommer flera av de pågående husprojekten att löpa på fram till sommaren.

Amelie Winberg, NCC

Det är enbart NCC:s hus- och bostadsbyggsgren som kommer att avvecklas i Kalmar, Oskarshamn och Karlskrona. Infrastrukturdelen – rörläggning, vattenledningar, fjärrvärme, vägbyggnad och markarbeten – fortsätter som tidigare.

– Det är inte av konjunkturmässiga skäl som NCC:s husbyggande upphör i sydöst. Det är snarare att orderingången är för liten, den räcker inte till för att verksamheten ska bli lönsam. Vi hoppas nu kunna omplacera och stärka upp närområdena med de omkring 45 anställda som berörs, säger Amelie Winberg, pressansvarig på NCC.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här storvarslar NCC: "Det känns jättetråkigt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig