info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hans Tilly: ”Jag är orolig för jobben”

I dag kom JM – ett av landets största byggföretag – med ett omfattande varsel. 600 personer ska få lämna företaget. - Det är en mycket bekymmersam utveckling. Jag är orolig för jobben för Byggnads medlemmar. Arbetslösheten kan komma att öka snabbare och kraftigare än vi anar, säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads.

Varslet från JM innebär att cirka en fjärdedel av samtliga anställda tvingas lämna bolaget. Orsaken är den finansiella krisen som gör att JM fått allt svårare att sälja sina bostäder.
– Tyvärr ser vi nu samma mönster som vid tidigare varsel. Arbetsgivarna säger upp folk istället för att vidareutbilda och rusta dem för en kommande uppgång. När byggandet tar fart igen har vi tappat duktigt yrkesfolk och det blir brist på kompetent arbetskraft, säger Hans Tilly.
Han vill se snabba och omfattande insatser från regeringen för att motverka nedgången i konjunkturen.
– Vi vill att regeringen inför avdrag för hushållsnära byggtjänster, det vill säga ROT-avdrag. Vidare är underhållet av bostäder eftersatt så där finns det ett stort behov. Det som behövs är bland annat en storsatsning på en våra miljonprogram.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hans Tilly: ”Jag är orolig för jobben”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig