info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hans Tilly: "Det är för jävligt"

Missförhållandena vid ombyggnaden av Byggnads och Kommunals förbundskontor på Hagagatan i Stockholm ska utredas. -Det är för jävligt, säger Byggnads ordförande Hans Tilly, om det som hänt. Han vill veta vad som gått snett och varför.

I förra veckan avslöjade Byggnadsarbetaren flera missförhållanden vid renoveringen av Byggnads och Kommunals förbundskontor på Hagagatan i Stockholm.
Flera lagbasar trädde då fram och berättade om usel arbetsmiljö, dålig samordning och helt orealistiska tidplaner. Samtidigt framkom att ett litauiskt företag arbetat på arbetsplatsen utan kollektivavtal.

Byggnads ordförande Hans Tilly är upprörd över det som hänt. Han säger att det inträffade nu ska utredas inom byggherren Polstjärnan, som ägs av Byggnads och Kommunal.
– Vi har riggat en organisationen för att inga sådana här saker skulle kunna inträffa vare sig det gäller arbetsmiljö eller annat. Jag vill ha reda på vad som har gått snett och varför. Det får bli en lärdom, säger Hans Tilly.
Enligt honom är det ännu är för tidigt att säga något mer i detalj om utredningen, men att den ska röra allt som gått snett på bygget.
Han har träffat lagbasar från arbetsplatsen.
-De redogjorde för hur det varit och har fungerat, säger han.

Visste du om hur illa det var?
-Jag visste att arbetsmiljöarbetet har varit ifrågasatt, men det ligger ju på arbetsplatsen och företagets ansvar att se till att de skyddsronder som genomförts följs upp. Men frågar sig: varför fungerar inte sådant på arbetsplatsen. Men det får jag återkomma till.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hans Tilly: "Det är för jävligt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig