info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Handskar lämnas till minister

På fredag kommer en delegation från Byggnads att lämna över handskar från kampanjen "Handsken är kastad" till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

Kampanjen har startats för att fästa fokus på dödsolyckorna i byggbranschen.
-Vi har fått besked om att vi kommer att få träffa arbetsmarknadsministern, men än vet vi inga detaljer, säger Kent ”Renen” Johansson, en av initiativtagarna.
Han tillhör Byggettans medlemskrets i Handen där kampanjen startade, som riktar sig till regering, riksdag och arbetsgivare. Ett av målen är att få regeringen att agera för att få ner antalet olyckor. Mellan 2002 och 2011 dog 111 personer i byggolyckor, enligt en granskning Byggnadsarbetaren gjort.

Uppmanats skicka handskar

I kampanjen har byggnadsarbetare uppmanats att skicka in arbetshandskar till arbetsmarknadsdepartementet och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Vidare har handskar samlats in som kommer att överlämnas.
Kampanjens mål är bland annat att öka antalet arbetsmiljöinspektörer till det dubbla, att haverikommissioner ska tillsättas efter varje dödsolycka och att en hearing ska hållas i riksdagen om arbetsmiljön och dödsolyckorna.
Byggnads centralt har ställt sig bakom kampanjen. Överlämnandet av handskarna sker under en dag som hålls för att hedra arbetare som dött på sina arbeten,Workers Memorial Day, som globala facken arrangerar, i Sverige företrätt av LO. Samma dag hålls arrangemang i anslutning till Världsdagen för säkerhet och hälsa, som ILO FN:s arbetsorganisation sedan många år står bakom.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Handskar lämnas till minister

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig