info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Håll värmen med pet-flaskor – spana in de senaste verktygsnyheterna

Vill du få värme från återvunna PET-flaskor, såga utan nyp eller kunna spåra stulna maskiner? Då ska du kolla in nyheterna i verktygslådan.

Blåkläder Evolution
Nytt set med arbetskläder där de värmande lagren är gjorda av återvunna PET-flaskor. Det sägs ha samma värmande egenskaper som dun men vara smidigare. Plaggen som är svarta har stretch i alla riktningar och reflexer som är mörka i dagsljus, de andas och skyddar mot regn. Finns i fleece och jackor.

DeWalt DCN 890
Ny spikpistol för att skjuta i betong, stål och tegel. Batteridriven och kan därför enligt tillverkaren jobba jämnare även vid långa temperaturer, jämfört med gasdrivna verktyg. Ingår i 18 V XR-sortimentet och klarar spiklängder från 13 mm till 57 mm. Specialnos med inbyggt LED-ljus. Lämplig vid tung montering.

Hultafors sågar HBX
Först kom handsågen HBX, nu uppföljare i form av bågsågar, bågfilar och flera specialsågar. Särskild vikt har lagts vid ergonomi. Till de mest avancerade används en speciell tandslipning, som bland annat motverkar flisning. Sågbladen pulverlackeras med miljövänligt vax, vilket minskar risk för att sågen nyper.

Hilti SP- SPX-diamantborrkronor
Nya borrkronor från Hilti gör att man kan öka borrhastigheten rejält jämfört med tidigare och de har, enligt tillverkaren, ökad livslängd. Olika färger på kronorna efter användningsområde, till exempel grått för betong, orange för murverk. Kronans utbytesmodul gör att man enkelt kan byta kronor som fastnat.

ABAX Mini
Ofta stjäls elverktyg och annan bärbar utrustning på byggen. Nu finns spårningsenheten ABAX Mini som är utvecklad med tanke på byggbranschen. Spårningsenheten är liten och fästs på maskinen man vill kunna spåra. Den är vattentät och har ett inbyggt batteri med livstid på tre år.

Soft Touch PRV-700 – PRV-900
Flera nya, varma handskar med olika tjocklek och funktion. PRV-900 har förstärkt tumme och fingertoppar, dragförstärkning på insidan av handleden, samt fleecefoder. Alternativ till läderhandskar, för den som inte tål krom. PRV-750 har kardborreknäppning och membran som håller vatten och vind ute.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Håll värmen med pet-flaskor – spana in de senaste verktygsnyheterna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig