info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Göteborgare utrotar byggarbetslösheten

Bygg 12:an i Göteborg har satt upp ett tufft mål. De ska hjälpa samtliga medlemmar bort från arbetslösheten.

– Det är omöjligt att säga när arbetslösheten är noll, men vi ska i alla fall göra ett försök och se till att alla får chansen till ett jobb, säger Hans Stevander, ordförande i Byggnads i Göteborg.
Alla arbetslösa byggnadsarbetare i avdelningen ska få en individuellt anpassad kompetenshöjning. Det ska ske genom arbete på riktiga byggen tillsammans med instruktörer, komplettering av teoretiska brister samt genom en offensiv uppvaktning från arbetsförmedlingen. Kontakten mellan de arbetslösa och förmedlingen kommer att ske ute på byggarbetsplatserna. Minst en gång i veckan ska de träffas och diskutera de arbetslösas situation.
– Ingen kommer att släppas ut ur projektet förrän de fått ett arbete. Vi kommer att mata på med kompletterande utbildningar och arbeten inom ramen för projektet. En del kommer säkert att upptäcka att de inte vill eller av olika anledningar inte kan vara kvar i branschen. Det viktiga är inte att få fram byggnadsarbetare, utan att medlemmarna får en ny chans, säger Hans Stevander.
Bakom projektet, som ligger inom ramen för Stjärnhimlen, står Bygg 12:an, arbetsförmedlingen och Byggmästarföreningen i Göteborg.
Projektet drivs huvudsakligen av arbetsförmedlingen som fått loss pengar till projektet genom förändringar i den egna organisationen. Byggnads bidrar med instruktörer och kompetens som rör branschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Göteborgare utrotar byggarbetslösheten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig