info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Golvföretag dömt att betala 600 000

Stockholms tingsrätt har nu dömt det tidigare omskrivna företaget Nordiska Golv att betala drygt 600 000 kronor till en underentreprenör. Pengarna gäller obetalda fakturor.

Underentreprenören stämde för snart två år sedan Stockholms Nordiska Golv med krav på 651 432 kronor, som ersättning för ett trettiotal obetalda fakturor. Nordiska Golv har genom hela processen hävdat en rad skäl till att fakturorna, som gäller golvjobb utförda under 2010, inte ska betalas. Företaget hävdar bland annat att fakturor innehåller priser som inte följer överenskommelserna, att felaktiga arealer anges och att många av jobben har varit så dåligt gjorda att de orsakat kostnader för Nordiska Golv.

”Prislista stödjer beloppen”

Underentreprenören har tillbakavisat det stämda företagets uppgifter. Och nu går alltså Stockholms tingsrätt på underentreprenörens linje.
I domen konstateras att fakturorna inte reklamerats i skälig tid, samt att det sent inkomna bestridandet var allmänt hållet. I domen står också att underentreprenören har åberopat en prislista som ger stöd för de fakturerade beloppen. Vidare har Nordiska Golvs påståenden om att brister i jobben orsakat kostnader varit för oprecisa.
Nordiska Golv ska därför ersätta underentreprenören med 647 440 kronor för obetalda fakturor och med 147 117 kronor för rättegångskostnader.

Missnöje bland tidigare anställda

Företaget Nordiska Golv har tidigare varit omskrivet i Byggnadsarbetaren. Dels i samband med att de stämts av Byggnads i tvister om löner och ersättningar. Dels då såväl fackliga företrädare som tidigare anställda i somras vittnade om att företaget anställer papperslösa människor mot låga ersättningar.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Golvföretag dömt att betala 600 000

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig