info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Gitarren är grunden, sångversen som färgen”

Hallå där, snickaren Jens Hult, 24 år från Märsta, som nyligen släppt en skiva och planerar att ge sig ut på turné i sommar för att fler ska få upp öronen för svensk vispop.

Hur känns det att släppa en ny skiva?

– Meningsfullt, skivan släpptes förra fredagen och den spelades in i ett stort och luftigt kapell i Sörfjärden utanför Gnarp i Hälsingland. Det passade mig bra, jag gillar att vara omgiven av trä. Artisten Melissa Horn är med och sjunger på en av låtarna, vilket är helt fantastiskt.

Du jobbade som snickare tidigare, berätta.

– Jag gick yrkesförberedande träutbildning under gymnasiet och jobbade sedan som snickare i två år. Min farsa är händig och har flera polare som jobbar inom bygg och jag jobbade även som plattsättare i de tidiga tonåren. Jag gillar att jobba med händerna.

Sedan ringde Idol upp dig en dag när du var på bygget?

– Ja, jag tackade nej först, jag hade spelat gitarr ett tag och sjungit i ett år kanske. Jag tyckte att jag hade lite erfarenhet och blev lite ställd till en början, men efter att ha snackat med familjen och kollegorna på byggfirman så ringde jag upp och frågade om erbjudandet fanns kvar, viket det gjorde. Sedan blev det audition i Malmö och jag blev ”snickaren” i Idol.

Har du haft nytta av snickeriet som artist?

– Det tror jag, båda består av olika komponenter och det finns ett hantverk inom både snickeri och låtskrivande. En gitarrslinga är som en grund, och en sångvers kan vara som färgen. Jag tror att jag har haft omedveten nytta av båda. Det är mer handfast att slänga upp en gipsvägg än att rota i sitt känsloliv, en vägg är logisk och på riktigt, så jag kommer alltid att snickra.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Gitarren är grunden, sångversen som färgen”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig