info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Friad efter storbrand

Alla frikänns efter storbranden på bostadsområdet Potatisåkern i Malmö. Det står klart efter att den siste åtalade, en chef på ett sotarföretag, friades på tisdagen.

Tidigare har tre före detta Skanskachefer friats från misstankar om brott.På tisdagen valde Malmö tingsrätt att också fria en hög chef vid Sotarna i Malmö, enligt Sydsvenska Dagbladet.
Branden inträffade i november 2007 och den totalförstörde ett stort antal lägenheter. Ett 70-tal familjer stod tillfälligt utan bostad. Mer än ett års renovering krävdes innan familjerna kunde flytta tillbaka.
Brottsutredningen visade att branden orsakats av ett byggfel. Branden antas ha börjat vid en braskamin där röret lagts för nära träreglar i ovanliggande vindsgolv.

Åtalade fyra

Åklagaren åtalade tre Skanskachefer för att ha låtit installera braskaminer på ett felaktigt sätt och chefen på sotningsföretaget för att ha intygat att de var riktigt installerade.
Men efter att ett huvudvittne ändrat sina uppgifter lade åklagaren ner åtalet mot Skanskacheferna. Då återstod bara åtalet mot sotningsbolagets representant. Men rätten ansåg inte att han gjort något fel och friade.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Friad efter storbrand

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig