info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt strul på Tranebergsbron

Risken är stor att det blir ytterligare förseningar på Tranebergsbron i Stockholm. Detta sedan Peab och Vägverket gör olika tolkningar av den rapport som expertgruppen lämnade i går.

Enligt den grupp av experter som gått igenom brobygget är det fullt möjligt att bygga klart bron under förutsättning att man genomför ett utökat mätningsprogram av brons rörelser och att man gör nya beräkningar över vilket tryck fundamenten och bron klarar.
På Peab anser man att det inte räcker med ett utökat mätprogram och en riskanalys. De vill dessutom grundförstärka berget på ena sidan. Något som Vägverket motsätter sig. De anser att Peab ska återuppta brobygget snarast.
– Vägverket tänker varken acceptera eller betala en grundförstärkning. Vår inriktning är att följa expertgruppens rekommendationer, säger Allan Lek, Vägverkets projektledare för Tranebergsbron, till Dagens Nyheter.
Peab tänker inte följa den rekommendationen.
– Vi sätter i gång direkt med att göra en grundförstärkning. Vem som ska betala detta får bli en senare grej, säger Peabs informationschef Gösta Sjöström.
På Peab räknar man med, att arbetet med att förstärka berget, tar cirka tre månader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt strul på Tranebergsbron

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig