info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt polisutredning mot a-kassechef

Polisutredningen mot den före detta a-kassechefen på en av Byggnads avdelningar i sydvästra Sverige pågår fortfarande. Mannen är misstänkt för att ha hjälpt sin dotter att få a-kassa.

Fifflet uppdagades veckan före jul förra året. Byggnads centrala a-kassestyrelse fick då uppgifter om att a-kassechefen misstänktes myglat när han skrivit in sin dotter i a-kassesystemet. Han hade backlistad – gett henne ett tidigare medlemsdatum än vad som var fallet och därmed blev hon omedelbart kvalificerad för ersättning från a-kassan. Styrelsen beslutade då att plocka bort a-kassechefen från sin tjänst. Något som skedde bara några dagar före det att mannen skulle gå i pension. A-kassestyrelsen gjorde sedan en utredning som slutade med att a-kassechefen blev polisanmäld. Enligt uppgifter till tidningen så har polisens utredare under våren och sommaren kontaktat den aktuella avdelningen för att få mer information och bakgrundsfakta.
– Jag har inte hört någonting sedan vi polisanmälde och jag utgår ifrån att polisutredningen pågår, säger Thomas Gustavsson, andra ordförande på Byggnads.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt polisutredning mot a-kassechef

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig