info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt kritiskt för elektriker

Tillståndet är fortfarande mycket kritiskt för den 21-årige elektriker som föll på en NCC-arbetsplats i Stockholm i mitten av augusti. Mannen fick allvarliga skall- och höftskador vid ett fall på 6,5 meter.

Elektrikern, som är anställd av en underentreprenör, Elentreprenad AB, är fortfarande nedsövd och operationer pågår på sjukhuset. Mannen arbetade på byggarbetsplatsen i Frösunda, där NCC bygger bostäder. Han höll på med kontrollarbete av elinstallationer på plan fyra, där det samtidigt göts väggar. På våningsplanet under rev rivningsarbetare formen för ett valv. Vid nedmonteringen av formen bildades ett hål på 80 cm gånger en meter.

Elektrikern föll genom hålet och landade på en plan betongyta. Elektrikern hade hjälm, men den föll av vid fallet. Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan och kan konstatera att de skyddsräcken som fanns borde ha flyttats in mot hålet.
– Momenten har gjorts i fel ordning. De borde ha stängt av ytan innan de började med rivningsarbete. Det är tragiskt när det händer så unga människor, säger arbetsmiljöinspektör Ingvar Bergh.
Bostadsbyggandet i Frösunda har pågått i åtta år. Enligt NCC har det under denna tid inte inträffat någon allvarlig olycka på arbetsplatsen.
– Det är ett projekt med högt säkerhetstänkande. Men det visar att det finns brister och mer att göra, säger presschef Ulf Thorné på NCC.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt kritiskt för elektriker

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig