info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt hög vinst för Skanska

Det går fortsatt bra för Sveriges största byggbolag Skanska. Under tredje kvartalet gjorde de en vinst på 973 miljoner kronor.

– Resultatutvecklingen är fortsatt positiv på de flesta av våra byggmarknader, säger Skanskas VD Stuart Graham i en kommentar.
Dåligt går det dock för Skanskas anläggningsverksamhet på den amerikanska västkusten där Yeager Skanska gjorde en förlust på 10 miljoner dollar under 3 kvartalet. Bäst går det i Sverige och Norge som visade upp höga marginaler. Något som delvis förklaras av att två stora anläggningsjobb blev klara under perioden.
Resultatet under kvartalet påverkades positivt med 116 miljoner kronor av vinster från fastighetsförsäljningar. Bolagets omsättning hamnade på 32,2 miljarder kronor och orderstocken uppgick till 131 miljarder kronor den sista september.
Under de tre första kvartalen i år har Skanska gjort en vinst på 2 799 miljoner kronor. Det är något sämre jämfört med samma period 2004 då vinsten var 2 980 miljoner kronor.
När det gäller antalet anställda så ligger de kvar på ungefär samma nivå som tidigare. Under de tre första kvartalet har bolaget i medeltal haft 52 248 anställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt hög vinst för Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig