info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förslag klart om ny ledning i Byggnads

Byggnads ledning utökas med en kongressvald andre sekreterare. Redan nu finns ett förankrat förslag på namn till de fyra ledningsuppdragen, erfar Byggnadsarbetaren.

Den nya ledningen i Byggnads, efter sommarens kongress, börjar ta form. Sedan tidigare är det klart att den nuvarande andre ordföranden, Hans Tilly, 52 år, har ett brett stöd från landets avdelningar som efterträdare till Ove Bengtsberg på ordförandeposten. Nästan lika klart har det varit att Hans Stevander, 48 år från Göteborg, föreslås fortsätta på jobbet som förbundssekreterare.
I diskussionerna om laguppställning i övrigt har linjerna nu klarnat. Det finns, enligt flera källor, ett färdigt förslag som har ett brett stöd i avdelningarna.

Tomas Gustavsson, 43-årig rörmontör från Dalarna, kommer att föreslås som andre ordförande och Lars Hildingsson, 28-årig träarbetare från Blekinge, föreslås få en nyinrättad post som andre förbundssekreterare.
Förslaget är förberett genom en motion från Byggnads i Halmstad som föreslår kongressen att inrätta en andre förbundssekreterarpost.
– Jag har föreslagit det här eftersom det behövs en kontinuitet i förbundets ledning. Vi vet av erfarenhet att det är viktigt att ha naturliga lösningar när det händer något oväntat och vi har ju i Byggnads goda erfarenheter av att ha en andre sekreterare, säger motionären, Claes Larsson, kassör på Byggnads avdelning i Halmstad.

Byggnads ordförande, Ove Bengtsberg, säger sig känna till att de nämnda personerna finns med i diskussionerna. Men förslaget som sådant är, enligt Bengtsberg, inte förankrat i den nuvarande förbundsledningen.
Kandidater till förbundsledningen kan nomineras ända fram till kongressen. Kongressen väljer själv en valberedning som lägger förslag på personer till de olika uppdragen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förslag klart om ny ledning i Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig