info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Förlust för Serneke – miljonsmäll för Karlatornet

Byggbolaget Serneke redovisar ett minusresultat för årets första kvartal. Samtidigt ökar orderingången.

Nya problem för Karlatornet. Foto: Mostphotos

Förlusten när det gäller rörelseverksamheten blev 149 miljoner kronor. Under första kvartalet förra året gjorde bolaget en vinst på 18 miljoner.

Bolaget skriver i dagens kvartalsrapport att resultatet påverkats av engångskostnader från ett par projekt som inte gått enligt plan. Men det är inte hela förklaringen.

”Även efter hänsyn taget till dessa engångskostnader har vi negativt underliggande resultat i kvartalet”. kommenterar vd Ola Serneke i rapporten.

Vidare skriver han att ”Positivt kassaflöde över tid är en prioriterad fråga och det pågår i dagsläget ett flertal aktiviteter för att stärka det framöver.”

Om resultatet är svagt så ser det bättre ut när det gäller orderingången. Den har ökat från 1 177 miljoner kronor första kvartalet 2019 till årets siffra på 2 975 miljoner.

När det gäller Sernekes prestigebygge Karlatornet är osäkerheten fortsatt stor. Företaget var nära att få till en försäljning tidigare i år men affären avbröts i sista stund då det finansiella läget förvärrades på grund av Covid-19. Försäljningen är nu framflyttad. Aktiviteten på projektet är därför mycket låg och under det första kvartalet har fördröjningen av bygget kostat Serneke 58 miljoner kronor.

Annons
EHRAB 250×600 v43b
EHRAB 250×600 v43c
EHRAB 250×600 v43a

Du läser: Förlust för Serneke – miljonsmäll för Karlatornet