info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förhandlingarna uppskjutna

Det blir ingen förhandling om byggavtalet i dag. Byggnads säger sig behöva tid att hantera den situation som uppstått sedan BI presenterade sin rapport om avtalskraven i tisdags.

Vid lunchtid i dag skulle Byggnads och Sveriges Byggindustrier (BI) ha fortsatt förhandlingarna om ett nytt byggavtal, men Byggnads skjuter nu upp förhandlingarna till någon annan dag.
– De kommer inte vara där klockan tolv i dag. Vi behöver tid internt, i och med att BI redan har bestämt sig för att sabla ner varenda yrkande vi har så finns det inget viktigt att diskutera i nuläget, säger Byggnads pressekreterare Daniel Axelsson.
Han syftar på den rapport från Sveriges Byggindustrier som publicerades tidigare i veckan och som fick Byggnads att då avvika från förhandlingarna.
Han säger att Byggnads absolut vill fortsätta förhandlingarna och gå i mål med dem, men att man i och med utspelet från arbetsgivarna behöver se över hur man går vidare.

Läs mer: Byggnads avbröt förhandlingarna

”Ambitionen att gå i mål”

Byggnadsarbetaren har sökt Byggnads ordförande Johan Lindholm för kommentarer till läget men ännu inte nått honom. I ett uttalande på Byggnads hemsida tillbakavisar han att Byggnads avbrutit förhandlingarna och inte vill prata med Sveriges Byggindustrier. ”Byggnads har från början och fortfarande ambitionen att gå i mål med förhandlingarna. Tiden går och BI:s osakliga agerande ger inte seriösa förutsättningar och underlättar inte samtalen” hävdar han och säger sig se fram emot att de sätter sig ner och tar tag i de stora utmaningarna.

Lämnade förhandlingarna

Byggnadsarbetaren talade tidigare under förmiddagen med Sveriges Byggindustrier förhandlingschef Mats Åkerlind som då fortfarande utgick från att Byggnads skulle infinna sig till förhandlingarna i dag. Han sa då att Byggnads lämnade samtalen i tisdags och sedan inte gått att nå.
Nu uppger Daniel Axelsson att Sveriges Byggindustrier fått besked om att förhandlingarna skjuts upp.
Det nuvarande byggavtalet upphör att gälla den sista mars.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förhandlingarna uppskjutna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig