info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företagshälsa tema för arbetsmiljövecka

Företagshälsa är temat för årets arbetsmiljövecka i Byggnads, som genomförs under vecka 19, mellan den femte och nionde maj. Runt om i landet ska byggnadsarbetarns möjlighet till företagshälsovård kontrolleras.

– Vi vet att det på många håll är dåligt med företagshälsan, säger Kjell Johansson, arbetsmiljöombudsman i Byggnads.
Parollen för årets arbetsmiljövecka är ”Jobba tryggt 2003”. Byggnads avdelningar kommer att genomföra kontroller av arbetsmiljön och att byggföretagen lever upp till den obligatoriska företagshälsovården. Sedan tidigare vet man dock att det finns åtskilliga byggnadsarbetare som saknar företagshälsa och att den som finns, i vissa fall är bristfällig.

– Man ska kontrollera om det finns företagshälsa, hur den fungerar och om den är förebyggande, som kollektivavtalet föreskriver. Vi ska också se om våra medlemmar har fått vara delaktiga i upphandlingen av avtalet, säger Kjell Johansson.
Det är fjärde året i rad som Byggnads genomför en speciell vecka med en särskild satsning på arbetsmiljön. Förra året, under motsvarande vecka, gjordes mer än 1 000 skyddsronder i hela landet. 16 procent av arbetsplatserna som kontrollerades saknade företagshälsovård.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företagshälsa tema för arbetsmiljövecka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig