info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företag vägrar betala skadestånd

Ett företag i turistbranschen har stämts av Byggnads på grund av att företaget vägrar att betala ett överenskommet skadestånd.

Företaget hävdar att överenskommelsen inte gäller eftersom man lämnat Östersunds Byggmästarförening, som var Byggnads motpart vid överenskommelsen om skadestånd.
Bakgrunden till stämningen är att turistanläggningen fick pengar för att kunna anställa en arbetslös byggnadsarbetare för mindre reparationsjobb. Byggnads begärde avtal och efter en del turer gick arbetsgivaren med i Östersunds Bf.
Den anställde drabbades av en del strul från företagets sida under anställningen, bland annat fick han inga lönespecifikationer. Byggnads begärde förhandling och en överenskommelse nåddes i augusti 1999 med Östersunds Bf. Bland annat innebar överenskommelsen att företaget skulle betala ett skadestånd till den anställde på cirka 3 500 kronor.
Företaget har inte betalat skadeståndet. Motiveringen är att man hoppade av Östersunds Bf vid den tidpunkt då överenskommelsen träffades. Man menar därför att överenskommelsen inte gäller. Byggmästarföreningen har dokument som visar att utträdet skedde först i september.
Byggnads driver nu skadeståndsanspråket i domstol.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företag vägrar betala skadestånd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig