info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företag stämt för 150 000 i löneskuld

Byggnads stämmer företaget Gustavo Timo AB. Företaget har enligt Byggnads löneskulder till två före detta anställda. Byggnads yrkar också på skadestånd. Totalt: 156 128 kronor.

Två av Byggnads medlemmar anställdes i företaget Gustavo Timo AB den 1 juli 2007. Anställningarna upphörde den 18 februari 2008, när de anställda lämnade företaget, eftersom de inte fått någon lön. Byggettan begärde då en förhandling som skulle äga rum i början av mars. Men företaget inställde sig inte till förhandling och anmälde inte förhinder.
Byggnads kallade till central förhandling den 12 juni. Förhandlingsframställan skickades både till en adress i Sundbyberg och en ny adress i Smedjebacken i Dalarna. Men företaget inställde sig inte heller till förhandling denna gång.

Enligt stämningsansökan till Arbetsdomstolen yrkar Byggnads på att Gustavo Timo AB ska betala 54 897 kronor till en före anställd var gäller helglön, permitteringslön, semesterlön och resekostnadsersättning. För den andre före detta anställde är beloppet 51 231 kronor.
Dessutom anser Byggnads att Gustavo Timo AB har gjort sig skyldigt till förhandlingsvägran och kräver skadestånd på sammanlagt 30 000 kronor. Byggnads vill också ha ett allmänt skadestånd på 20 000 kronor, för kollektivavtalsbrott. Till detta kommer ränta på beloppen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företag stämt för 150 000 i löneskuld

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig