info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företag bluffade om kollektivavtal

Solkraftsföretaget PPAM vann stora kontrakt genom att felaktigt uppge att det hade kollektivavtal, rapporterar Corren. Men när Byggnads Öst ville teckna avtal var företaget inte intresserat.

Som underentreprenör till Caverion respektive Assemblin har solkraftsföretaget PPAM utfört arbete åt såväl Linköpings kommun som Region Östergötland. Ett krav för att få kontrakten var kollektivavtal. Något PPAM ‒ felaktigt ‒ påstod att det hade.
– Jag tar på mig det. Vi vill ha ett kollektivtal som passar oss och våra anställda men vi har folk som jobbar inom olika branscher och det finns vissa svårigheter i att välja rätt. Vi har dialog med tre olika fackförbund, säger vd:n Andreas Molin till Corren.
Men påståendet om dialog avfärdas av Magnus Cato, ordförande för Byggnads Öst.
‒ Vi har suttit med dem två gånger och velat teckna ett avtal men de har inte varit intresserade, säger han till Byggnadsarbetaren.

LÄS MER: ”Beställaren måste ta mycket större ansvar”

Enligt uppgifter till Corren har PPAM tagit in en litauisk underentreprenör som ägnar sig åt lönedumpning. Byggnads Öst har inte haft möjlighet att kontrollera uppgifterna men för nu diskussioner med Elektrikerna om vilket kollektivavtal som ska gälla.
‒ Om det är byggavtalet man ska ha kommer vi agera på något sätt om företaget inte vill teckna kollektivavtal, säger Magnus Cato.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företag bluffade om kollektivavtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig