info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förbundssekretare hoppar av

Hans Stevander, Byggnads nuvarande förbundssekreterare, kommer inte att kandidera till posten på Byggnads kongress i sommar. Nytt förslag är Leif Jansson, idag chef för Byggnads försäkringsenhet.

För många kommer det som en överraskning att Hans Stevander inte ställer upp för omval. Han har av många ansetts som en självskriven kandidat till förbundssekreterarposten vid kongressen.
Men nu tackar han nej till nominering och säger så här om orsaken:
– Jag trivs inte med den här typen av arbetsuppgifter, utan vill istället jobba mer utåtriktat med förbundet och ha mer kontakt med medlemmarna ute.
Hans Stevander tog över uppgifterna som förbundssekreterare för drygt ett år sedan. Det skedde i samband med att förre sekreteraren Christer Jönsson blev sjuk och avled.

Att vara förbundssekreterare är att ha administrativa uppgifter inom hela förbundet och att sköta administration inom förbundskontoret. Posten har inneburit en mycket tung arbetsbelastning det senaste året.
Hans Stevander var tidigare ordförande för Göteborgsavdelningen. Men efter att han tillträtt som förbundssekreterare i Stockholm valdes en ny. Nu säger Hans Stevander att det återstår att se vad han ska göra i höst.

Nomineringarna till de olika förtroendeuppdragen sker under själva kongressen. Men förslagen förbereds i såväl förbundsledning som förbundsstyrelse.
– Jag hade önskat att Hans Stevander stått kvar. Nu när han sagt nej, har vi diskuterat och kommit fram till att vi ska tillfråga en person med erfarenhet från förbundskontoret, säger Byggnads ordförande Ove Bengtsberg.
Valet föll på Leif Jansson, chef för Byggnads försäkringsenhet. Han har också tackat ja till att bli nominerad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förbundssekretare hoppar av

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig