info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förbifartens tunnelproblem stoppar nyfikna

I lördags skulle Förbifart Stockholms tunnlar i Vinsta ha visats upp för allmänheten. Men säkerhetsproblemen har tagit så mycket resurser i anspråk att evenemanget ställs in.

Säkerhetsbristerna ska nu ha åtgärdats vid tunnelbygget i Vinsta utanför Vällingby. (Bilden är från tunnelbygget i Skärholmen.) Foto: Holger Ellgaard/CC BY-SA 4.0

Byggnadsarbetaren har vid flera tillfällen rapporterat om säkerhetsproblemen kring jättebygget Förbifart Stockholm. På Lovön har tunnelarbetet stoppats vid två tillfällen i somras och så sent som för några veckor sedan fick Trafikverket ett hot om vite på en miljon kronor från Arbetsmiljöverket för säkerhetsbristerna vid tunnlarna i Spånga och Vinsta.

Det gällde bland annat bristfälliga utrymningsvägar och räddningskammare för byggnadsarbetarna i tunneln. Det var också risk för brand, och nödbelysning saknades på flera håll. Trafikverket hade till den 30 september på sig att åtgärda bristerna, annars skulle allt arbete under jord stoppas.

Läs också Nytt tunnelstopp på Förbifarten

Sedan bristerna påtalades har byggherren Trafikverket och entreprenören arbetat med åtgärder och i lördags skulle tunnelbygget i Vinsta visas upp för allmänheten. Men evenemanget ställdes in:

– Att arrangera en sådan här dag kräver ganska mycket förberedelser, och de senaste veckorna har vår organisation varit fokuserad på de frågor vi fått från Arbetsmiljöverket, säger Johan Brantmark, projektchef för Förbifart Stockholm, till tidningen Mitt i Västerort.

Nu ska problemen vara åtgärdade och visningen av tunnlarna i Vinsta är planerad till den 24 november, skriver tidningen.

Huvudentreprenör på den aktuella tunnelsträckan är Implenia Sverige AB.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förbifartens tunnelproblem stoppar nyfikna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig