info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flest olyckor i Sverige under Safety week

Sex olyckor på byggarbetsplatser rapporterades under Skanskas världsomfattande Safety week-kampanj. Tre av olyckorna inträffade i Sverige.

För tredje året i rad har Skanska genomfört en kampanj för säkrare arbetsplatser i hela världen. Syftet med kampanjen är inte att införa någon ny policy, utan ständigt upprepa budskapet om säkrare arbetsmiljö.
I Sverige gjordes flera hundra arbetsplatsbesök under förra veckan av bland annat Skanskas ledningsteam och regionala ledningsgrupper.
– Vi har lyft frågan i byggbodarna genom att diskutera säkerhet och hur vi ska öka medvetenheten, säger Gustaf Werner, arbetsmiljöchef på Skanska.
I år satte kampanjen fokus på risken för fallolyckor och på att cheferna ska göra säkerheten synlig. På Skanskas arbetsplatser i Sverige inträffar varje år ungefär 200 skador; det vill säga både arbetsolyckor och arbetssjukdomar.
Skanska är inte nöjt med detta, utan vill reducera antalet olyckor till noll.

Under Safety week-kampanjen inträffade tre olyckor i Sverige, vilket var fler än i de andra länderna.
Varför ?
– Det är inte så konstigt, eftersom vi har en femtedel av koncernens anställda i Sverige, säger Staffan Söderberg, hållbarhetschef på Skanska.
Men kampanjen visar också att även om Sverige har en högutbildad yrkeskår och mycket fortbildning på plats finns det saker att lära av andra länder. I exempelvis England har man satsat väldigt mycket på information, utbildning och pedagogik, vilket har skapat en gemensam värdegrund, en så kallad safety-kultur på byggarbetsplatserna.
Safety week-kampanjen genomfördes förutom i Sverige i ett antal länder i hela världen; Latinamerika, Danmark, Finland, Norge, Polen, Tjeckien, England och USA.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flest olyckor i Sverige under Safety week

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig