info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flera inbrott i hantverksbilar – tjuvarna klipper hål i plåten och stjäl verktyg

Flera stölder har inträffat i hantverksbilar i Uppsala-området. Tjuvarna har vid samtliga tillfällen klippt hål i hantverksbilarna och sedan stulit verktygen.

I förra veckan inträffade stölder i flera hantverksbilar i ett bostadsområde i Storvreta, norr om Uppsala. Bilarna stod parkerade vid olika adresser och för att stjäla verktygen hade tjuvarna klippt hål i plåten på bilarna. Natten efter inträffade inbrott i flera hantverksbilar i ett annat område söder om Uppsala med samma tillvägagångssätt. Hittills har det kommit in fem anmälningar.
– Vi har sett detta tillvägagångssätt tidigare vid andra typer av stölder på BMW och Porsche, där man har tagit airbags, men inte i hantverksbilar, säger Lisa Sannervik, presstalesman på Uppsalapolisen.

Läs mer:
Inbrotten har ökat på arbetsplatser

Stölderna i hantverksbilar har varit vanliga i södra Sverige, men även i Östergötland och Bergslagen. Polisen i Uppsala går nu ut på sin Facebook-sida och tipsar om saker som man göra att minska risken för stölder i hantverksbilar.
– Att man exempelvis kör in bilen i garaget för att minska stöldrisken. Vid de här stölderna stod bilarna parkerade utanför bostäderna, men ingen hade vaknat när inbrotten skedde, säger Lisa Sannervik.


Uppsalapolisens tips för att minska stöldrisken:
– Parkera bilen på ett upplyst ställe
– DNA-märk dina verktyg. Dekaler, medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så att det
syns att din bil är märkt med MärkDNA
– Lämna inte stöldbegärliga verktyg och andra värdesaker i bilen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flera inbrott i hantverksbilar – tjuvarna klipper hål i plåten och stjäl verktyg