info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flera inblandade i muthärva

En byggföretagare misstänks för att ha mutat sig till kommunala uppdrag. Två personer har häktats. Byggföretagaren och en person på Stockholms kommunala fastighetsbolag, SISAB.

Totalt misstänker ekobrottsmyndigheten i Stockholm att ett tiotal personer är inblandade i härvan. Fem av dem arbetar på SISAB och en av dem sitter häktade för grov trolöshet mot huvudman. Ägaren till byggföretaget misstänks för medhjälp till trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott. Företaget har under de senaste åren haft bygguppdrag för över 100 mijoner kronor för SISAB:s räkning.
– Byggföretaget har fakturerat för mer än vad arbetena egentligen kostat och den här merkostnaden har de anställda på SISAB få tillbaka i förmåner, antingen i kontanter eller i form av privata arbeten på deras hus, säger Kent Madstedt, chefsåklagare på ekobrotsmyndigheten, till det regionala nyhetsprogrammet ABC.
Hur stora mutorna är är ännu oklart, men åklagaren misstänker att vissa inom SISAB kan ha tagit emot mutor till ett värde av 300 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flera inblandade i muthärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig