info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flera brister bakom dödsolycka

Minderåriga ska inte arbeta med rivningsjobb. Det slår arbetsmiljöinspektör Tommy Lundin fast efter olyckan där en 16-åring förolyckades på måndagen.

Rivningsjobb av det slag som utfördes då en 16-årig feriearbetare omkom på måndagen är farligt arbete enligt arbetsmiljölagen. För att få utföra sådant arbete ska man ha fyllt 18 år.
Det är en av de omständigheter som polis och arbetsmiljöinspektion nu utreder efter den tragiska dödsolyckan på måndagen i Tallkrogens skola i södra Stockholm. 16-åringen arbetade med rivningsjobb på sin farbrors företag, tillsammans med sin pappa och sin 17-årige bror. En av de vuxna bilade i väggens underkant från korridoren. Samtidigt arbetade 16-åringen i närheten av väggen inne i skolsalen.
När väggen plötsligt rasade träffades 16-åringen av tegelmassorna. Han var död vid ankomsten till Södersjukhuset.

Arbetsmiljöinspektionen har konstaterat att det finns en arbetsmiljöplan upprättad för projektet. I planen saknades dock den obligatoriska instruktionen för hur rivningsarbetet skulle utföras.
Rivningsfirman var underentreprenör åt företaget Diamantteknik som i sin tur var underentreprenör åt den samordningsansvarige entreprenören, Malmens Bygg. Beställare var företaget Sisab som förvaltar Tallkrogens skola.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flera brister bakom dödsolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig