info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler på Skanska i kartellsamarbete

Asfaltkartellen ser ut att svälla. Fler personer inom Skanska har deltagit i kartellsamarbete, enligt konkurrensverkets stämningsansökan som nu börjar bli klar. Det handlar om 10-15 höga chefer som pekas ut av verket.

Konkurrensverket är klar med sin preliminära stämningsansökan mot byggföretag som misstänks ha ingått i en kartell. I går gick Skanska ut och kommenterade stämningsansökan.
– I materialet pekas 10-15 Skanskamedarbetare ut. De har titlar som projektchef, distriktchef och projektingenjör, säger Mats Williamson, vd för Skanska Sverige, till Svenska Dagbladet idag.
Enligt Williamson jobbar flera av personerna kvar i Skanska. En del har dock gått till konkurrenter, andra har lämnat bolaget av åldersskäl. Ingen har gjort några medgivanden, vare sig i förhören med konkurrensverket eller i Skanskas interna utredning. Så länge de anser sig oskyldiga och de inte är dömda, kommer de att stanna kvar i företaget.
– Det finns en risk att ytterligare Skanskamedarbetare på lokal nivå kan vara inblandade, säger Williamson till Svd.
I oktober i fjol visade företagets interna utredning att en anställd brutit mot Skanskas etiska regler samt konkurrensreglerna. Denna person kommer att få lämna företaget.
Konkurrensverkets stämningsansökan kommer att lämnas till tingsrätten senast före sommaren, troligen tidigare, uppger Anders Gerde som leder arbetet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler på Skanska i kartellsamarbete

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig