info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler dör på jobbet

Fler dör på jobbet. Bygg är en av de branscher som dominerar i statistiken. I morgon debatteras nollvisionen mot dödsolyckor på Stockholmsmässan.

Hittills i år har 36 personer mist livet på svenska arbetsplatser, enligt preliminär statistik från Arbetsmiljöverket. Det är tre fler än året innan, 2012, skriver Arbetet.se. Dödsolyckorna är störst i mansdominerade riskbranscher som bygg- och anläggning, jord- och skogsbruk och fiske. Tillsammans står de för över hälften av dödsolyckorna hittills i år. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket ska elva personer som arbetat med någon form av bygg-och anläggningsarbete hittills ha dött i år.

Debatt om nollvision

I morgon invigs Nordic Safety Expo på Stockholmsmässan i Stockholm. Nordic Safety Expo är en mötesplats för personlig skyddsutrustning. I morgon kommer det att ordnas en paneldebatt som handlar om nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet, inom bygg.
– Debatten ska handla om vad det krävs för att komma dit, säger Magnus Deutgen, pressansvarig på Nordic Safety Expo.
Inbjudna till paneldebatten är Johan Lindholm, Byggnads ordförande, Ola Månsson, vd, Sveriges Byggindustrier, Håkan Olsson, chef för inspektionsavdelningen på Arbetsmiljöverket och riksdagsledamoten Raimo Pärssinen (s).
Byggnadsarbetaren brukar varje år göra en egen sammanställning om hur många som har mist livet på byggarbetsplatser. Under 2013 dog sju byggnadsarbetare på byggarbetsplatser. Det var lika många som året innan, 2012.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler dör på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig