info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fenix fick folk i jobb

Med individuell rådgivning fick långtidsarbetslösa byggnadsarbetare hjälp att komma vidare. Till byggjobb, jobb i annan bransch eller studier.

Det visar en delrapport av projekt Fenix som startats för att hjälpa långtidsarbetslösa byggnadsarbetare att komma tillbaka till arbetsmarknaden.
Totalt kallades 730 långtidsarbetslösa. 502 har sedan genomgått individuella analyser, mellanskillnaden har antagligen fått jobb eller annan utbildning under tiden.
Målet var att genom att ta tag i den arbetslöses situation och ställa en stödperson till förfogande, försöka hjälpa de långtidsarbetslösa att hitta en hållbar framtid på arbetsmarknaden. För vissa en framtid utanför bygget.
Av de 502 är det idag endast 79 personer som fortfarande söker jobb i byggbranschen. 206 har fått arbete i byggbranschen, övriga studerar, har fått jobb i annan bransch, deltar i olika typer av åtgärder eller går i yrkesanalys.
Bakom Fenix står Centralgalaxen för rehabilitering av byggnadsarbetare och projekt Stjärnhimlen.
Fenix kommer att pågå i ytterligare ett år.
-Vi ser att projektet fyller ett stort behov och vill gärna att det ska utökas till fler län, säger Mårten Nilsson, från projekt Stjärnhimlen.
Fenix har hittills pågått i elva län och vart och ett har utformat Fenixprojektet efter egna förutsättningar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fenix fick folk i jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig