info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fem miste körkortet vid vägbygge

I går blev fem bilförare av med sitt körkort. Orsaken var att de körde för snabbt vid ett vägbygge.

Polisen gjorde i går en hastighetskontroll vid ett järnvägsbygget i Finnerödjabacken utanför Örebro. Kontrollen pågick i en dryg timme. 16 körde för snabbt. Fem blev av med körkortet. Snabbast körde en lastbil som passerade i 60 kilometer i timmen.
– Generellt tar trafikanterna dålig hänsyn till vägarbetare utmed vägen, konstaterar Bernt Larsson, chef för trafikpolisen i Örebro, till Nerikes Allehanda.
Hastigheten förbi vägarbetarna har sänkts i omgångar. Först till 70, men ganska snabbt fick den sänkas ytterligare. Då ner till 50 kilometer i timmen. Men vägarbetarna upplevde ännu trafiken som ett problem. Därför sänktes hastigheten till 30 kilometer i timmen.
För ett par veckor sedan omkom en vägarbetare söder om Stockholm då han blev påkörd av en bilist.
Sedan dess har fackförbundet Seko gått ut med att de hotar stoppa alla vägarbeten där hastigheten inte sänks till 30 kilometer i timmen.
En undersökning som Seko har gjort visar att nästan samtliga vägarbetare känner oro över att ha vägen som arbetsplats. 45 procent av vägarbetarna uppgav i undersökningen att det flera gånger om året uppstår incidenter vid arbetsplatsen som är relaterade till den passerande trafiken.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fem miste körkortet vid vägbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig