info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fellesförbundet avslöjar storfifflarna

Du som funderar på att åka till Norge och jobba ska ta dig en titt på hemsidan www.bygning.no först. Där avslöjas de skummaste byggföretagen.

Hemsidan öppnar den här veckan och föga smickrande är det en svensk som tilldrar sig största uppmärksamheten på premiären. Bemanningsföretagaren Hans Karlsson ägnas en lång artikel. I artikeln avslöjas att han blivit polisanmäld av tidigare anställda. Orsaken är att han struntat i löneutbetalningarna.
Men på hemsidan finns mer matnyttigt att hämta för den som vill undvika att bli lurad under Norgevistelsen. Varje vecka publiceras listan ”20 på bonn”. Det är en förteckning över de skummaste bygg- och entreprenadföretagen i Norge.
– Syftet med sidan är dels att varna svenska, norska och danska byggnadsarbetare. Men också varna huvudentreprenörer från att anlita de skumma företagen, säger Kjell Skjärvö på Fellesförbundet region Oslo.

Egentligen är listan ”20 på bonn” inte ny. Fellesförbundet i Oslo har publicerat den sedan i slutet av 1990-talet. Det som är nytt är att den nu alltså finns på nätet. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
– Vi har fått både beröm och stämningshot, säger Kjell Skärvö.
Men han är inte särskilt bekymrad för det sista.
– Under alla år har ”20 på bonn” inte kostat oss en krona.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fellesförbundet avslöjar storfifflarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig