info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fast avgift för medlems-el

Från den 1 augusti i år tar eldistributören Telge Energi ut en fast avgift på 195 kronor per år. Trots det informerar Byggnads fortfarande medlemmarna om att ingen fast avgift tas ut.

Byggnads medlemmar erbjuds att teckna avtal med Telge Energi om elleveranser, så kallad medlems-el. Erbjudandet innebär, enligt information från LO, ett lägre el-pris än normalt.
Nu har LO och Telge Energi enats om ett nytt avtal, som gäller från den 1 augusti i år. Det nya avtalet innebär bland annat att en fast avgift på 195 kronor per år införs.
– Jag har inte fått någon information om det här annat än det som står på fakturan, säger Viola Lindblad i Stockholm, som har utnyttjat erbjudandet i tre år.
– Tvärtom är det ju så att det fortfarande står i Byggnads information i Byggnadsarbetaren att det inte tas ut någon fast avgift.

I det nummer av Byggnadsarbetaren som kommer ut den 16 oktober står det fortfarande att ingen fast avgift tas ut. Informationen finns på Inblick-sidorna, som framställs av Byggnads. De ansvariga på Byggnads och LO förklarar felet med att informationen inte har fungerat mellan de som förhandlat om avtalet och de informationsansvariga.
Viola Lindblad har, trots att hon är besviken över bristerna i informationen, tecknat ett nytt ettårsavtal om medlems-el.
– De ligger fortfarande hyfsat till i pris, säger hon.

6 102 medlemmar i Byggnads, 4,3 procent av medlemmarna, har tecknat avtal om medlems-el. Bara elektrikerna och målarna har högre andel medlemmar som utnyttjat erbjudandet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fast avgift för medlems-el

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig