info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fasadrivare föll 12 meter – överlevde

En 35-årig byggnadsarbetare trampade igenom en plywoodskiva och rasade 12 meter ner från en byggnadsställning. Han skrevs ut från sjukhuset redan dagen därpå.

– Han har haft en enorm tur. Som jag förstod det landade han på sidan, det kanske var det som räddade honom, säger Skanskas platschef Lars-Erik Johansson.

Det var i
torsdags som olyckan inträffade. 35-åringen arbetade åt en underleverantör till Skanska och var inhyrd för att riva fasaden på en skola i Örebro. Han arbetade på en Hünnebeck-plattform. För att komma till i utrymmet mellan masten och väggen hade de lagt ut reglar och plywoodskivor. Det var en sådan skiva som gav vika, och byggnadsarbetaren trampade igenom.

– Enligt vår leverantör är det så man gör för att täcka upp det utrymmet. Den här ställningen var besiktigad för ett par veckor sedan. Vi har inte ändrat någonting sedan dess och vi har all skyddsutrustning som krävs, säger Lars-Erik Johansson på Skanska.

Mannen föll tolv
meter och landade på en plankställning som var placerad nedanför. Vad olyckan berodde på vet man i dagsläget inte. Arbetsmiljöverket har inspekterat olycksplatsen och ska göra en utredning. Sedan väntar den sedvanliga polisutredningen och ett beslut från Arbetsmiljöåklagaren om åtal eventuellt ska väckas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fasadrivare föll 12 meter – överlevde

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig