info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Färre LO-medlemmar har egen dagstidning

Allt färre LO-medlemmar har tillgång till en egen daglig tidning i hemmet. Ett större TV-utbud och internet i hemmet kan vara förklaringen. Det visar en undersökning från LO.

Rapporten visar att 33 procent av LO:s medlemmar inte har tillgång till någon daglig dagstidning i bostaden(gäller morgon-, kvälls- och varannandagstiding). Det motsvarar 650 000 medlemmar. Sedan slutet av 1960-talet har andelen som saknar en daglig tidning minskat lavinartat. 1968 saknade 10 procent en daglig tidning, i början av 1980-talet var 19 procent utan en daglig tidning, i början av 1990-talet 23 procent.
Främst är de bland unga och ensamstående med barn som man inte har någon daglig tidning.
Det finns även geografiska skillnader. I Stockholm har LO-medlemmar i mindre omfattning någon morgontidning jämfört med övriga landet. Men skillnaden mellan huvudstaden och landet har minskat under de senaste fem åren. En förklaring till förändringen kan vara gratistidningarna som delas ut på tunnelbanan och vid bussar.
Det finns även en stor skillnad mellan invandrare och födda i Sverige. Bland de invandrare som kommit till landet under de senaste tio åren är det mycket vanligt att man är utan daglig tidning i hemmet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Färre LO-medlemmar har egen dagstidning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig