info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Färre byggstarter i byggbranschen

Nyproduktionen av bostäder har fallit tillbaka något och även på anläggningssidan sjunker byggstartsindex. Det visar statistik för april från bygginformationsföretaget Sverige Bygger AB.

Byggstartsindex för april månad 2011 visar på +24 procent. Det är en svag dämpning sedan toppen i december 2010 (+35%). Att nyproduktionen av bostäder har fallit tillbaka i byggstartsindex var väntat efter den starka tillväxt som varit under 2010. Även på anläggningssidan sjunker byggstartsindex. Notering för april blir (+7%). För Industri, Verkstad och lagerbyggnader är byggandet fortsatt starkt, men index har fallit från januari(+68%) till april (+31%). Även på området ROT-projekt av flerbostadshus har byggstartsvolymen sjunkit kraftigt.

Något fallande byggstartsindex

Mats Olov Hildingsson, ansvarig för statistik och analys hos bygginformationsföretaget SverigeBygger AB, ser ett något fallande byggstartsindex under den närmaste tiden.
– Vi flaggar ändå för en stark utveckling, då projekteringsstarter av bostäder har sträkts kraftigt under vintern och våren, framför allt i storstadsregionerna, säger han i ett pressmeddelande.
Byggstartsindex är ett rullande månadsindex, som mäter verkliga byggstarter och avvikelsen mellan innevarande 12 månaders period mot föregående 12 månaders period. Indextalet kan sen filtreras med urval av geografi, byggkategori samt byggnadsarter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Färre byggstarter i byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig