info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Farligt bygge på skola

Byte av tegelpannor på ett skoltak i Östersund har lett till att Byggnads skyddsombud ser rött.

Byggnads regionala skyddsombud i Jämtland, Karl-Axel Bodén har besökt ett bygge på Fagervallsskolan. Han fann en rad brister.
– Det låg löst virke på taket och skyddsräckena på taket var järnrör trots att det finns färdiga hål för två tum fyra plank. Någon bra uppgång till taket fanns inte heller, endast en lättmetall ställning, säger han.
Beställaren, kommunen, kunde inte heller visa upp en arbetsmiljöplan. Entreprenören som genomför takreparationen säger till Länstidningen i Östersund att han tycker att kraven på en god arbetsmiljö är uppfyllda.
Han menar att arbetet endast genomförs på kvällar och helger för att skolbarnens säkerhet inte ska äventyras. Entreprenören har även sagt att han gör allt arbete själv eftersom han inte kan låta sina anställda jobba på konstiga tider.
– Då är han jäkligt duktig om han har hunnit med allt själv. Men jag kan inte bevisa att han även har haft andra där, säger Karl-Axel Bodén.
Arbetsmiljöinspektionen är inkopplad i fallet. Skyddsombudets tillsyn på arbetsplatsen är en del i Byggnads landsomfattande fokusering på arbetsmiljön.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Farligt bygge på skola

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig