info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Farliga bultfötter återkallas

60 000 bultfötter återkallas från byggen av företaget Combisafe. Orsaken är att ett tillverkningsfel kan äventyra säkerheten på skyddsräcken.

Combisafes bultfötter har länge varit populära som infästningsfötter till skyddsräcken på byggnadsställningar. Men för en tid sedan upptäckte en kund i Norge att svetsen som håller ihop stolphylsan och kupan var undermålig.
När man undersökte källan till felet fann man att en av Combisafes underleverantörer haft fel på en av sina robotar. I värsta fall kan konsekvensen av den dåliga svetsen bli att skyddsräckena lossnar.
– Det får absolut inte hända när det gäller säkerhetsprodukter, säger Lars Boogh, försäljningschef på Combisafe.

Därför återkallar företaget nu samtliga bultfötter tillverkade på 2000-talet för kontroll. Uppskattningsvis 60 000. Lars Boogh betonar att det inte är fel på alla. Cirka 5 000 har gått igenom den felinställda roboten och det är inte säkert att det är fel på alla dem.
För att kunna göra säkerhetskontrollen på de återkallade bultfötterna har Combisafe tagit fram en särskild maskin. De produkter som gått igenom säkerhetskontrollen märks med en dekal.
Om du på ett bygge ser bultfötter märkta 1212 eller 1216 och serienummer som börjar med 00, 01 eller 02 så tillhör de dem som ska återkallas.
– Kontakta då den som levererat bultfoten till dig så att de kan återsända den till oss, säger Lars Boogh.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Farliga bultfötter återkallas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig