info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Farbrodern dömd för 16-årings död

Det var farbrodern som vållade 16-årige Joakim Cederblad Tingshagens död. Det förkunnade Stockholms tingsrätt idag, fredag.

Det förelåg rasrisk när farbrodern rev väggen som sedermera skulle komma att orsaka Joakim Cederblad Tingshagens död, konstaterar rätten. Därför skulle farbrodern inte ha låtit någon vistas i rummet förutom han själv. Genom att han varken spärrade av eller utrymde det aktuella rummet har han vållat sin brorsons död.
Farbrodern döms också för brott mot arbetsmiljölagen för att han låtit Joakim Cederblad Tingshagen, så som minderårig, delta i rivningsarbetet.
Påföljden blir villkorligt fängelsestraff samt 4 500 kronor i böter.
Fredrik Skoglund, åklagare, är nöjd med rättens utlåtande.
– De har dömt på det sätt jag ville att de skulle döma, säger han.
Även den andra åtalade i målet, en regionchef på byggherren Sisab, fälldes. Chefen stod åtalad som ansvarig för de brister i arbetsmiljöplanen som rådde på det aktuella bygget. Påföljden blir 10 500 kronor i böter.
Det var den förste juli 2002 som den tragiska incidenten inträffade. Den nu dömde farbrodern bilade ner en vägg på Tallkrogens skola utanför Stockholm. Väggen rasade plötsligt över Joakim Cederblad Tingshagen som avled.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Farbrodern dömd för 16-årings död

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig