info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Familj till skadad vädjar om hjälp

En litauisk arbetare ligger i koma med allvarliga hjärnskador efter en svår fallolycka. Men eftersom han arbetat svart finns ingen försäkring som täcker de minst 25 000 kronor per dygn som vården kostar. Hans anhöriga är förtvivlade och vädjar om hjälp.

Familjen har vänt sig till Byggettan.
– De vet inte vad de ska göra. De vädjar om hjälp, säger Byggettans ordförande Johan Lindholm.
-Det är fruktansvärt hemskt att den här situationen alls kan uppkomma.

Den 52-årige snickaren hittades blodig efter ett fall på sex till sju meter den tredje november, vid ett stort lantbruk i Rosersberg. Han stod på en stege och höll på att sätta upp plast på en av takstolarna då han föll. Han hittades senare blodig och hade flera skallfrakturer och hjärnblödningar.
– Hans hälsa är väldigt kritisk, sa sonen Marius Bagocius till Tv 4.
Hans skadade far får nu vård på neurointensiven vid Karolinska sjukhuset i Stockholm. Men ett vårddygn där kostar minst 25 000 kronor och eftersom han arbetat svart täcker inte den svenska sjukförsäkringen kostnaden. Arbetsgivaren har sagt till sonen att han inte tänker betala.
– Självklart hoppas vi på ett mirakel och att allt ska bli bra. Det enda vi har är hoppet, inget annat, sa Marius Bagocius.

För familjen kom olyckan som en stor chock. Sedan kom insikten om att det saknades en försäkring för att täcka sjukvårdskostnaderna. Enligt sonen har familjen och fadern hela tiden levt i tron att deras far arbetade vitt och var försäkrad.

Den skadade mannen var inte medlem i facket. Men Johan Lindholm tänker agera.
– Det vi kan göra är att ifrågasätta och gå på arbetsgivaren. Något måste vi göra. Vi i fackföreningsrörelsen kan inte sitta stilla när den här typen av händelser uppstår.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Familj till skadad vädjar om hjälp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig