info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Falska fakturor för 11 miljoner

Ett rivningsbolag i Stockholm misstänkts ha använt svart arbetskraft. Verksamheten har finansierats med falska fakturor för 11 miljoner kronor under 1998/99.

Rivningsbolaget har utfört rivningsarbeten, exempelvis på sjukhus i Stockholm. Rivningsbolaget har i flera fall varit underentreprenör åt andra rivningsbolag. Dessa arbetar i sin tur åt de stora byggföretagen Skanska, NCC, Peab och JM. Det misstänkta rivningsbolaget har haft en verksamhet utåt, där ett fåtal anställda fått lön som har redovisats.
Rivningsbolaget har skapat tre aktiebolag som inte någon verksamhet, utan enbart producerar falska fakturor. De tre aktiebolagen har dessutom sålt luftfakturor till andra bolag inom svets-, tak- och byggbranschen. Företaget köper en falsk faktura för påhittade tjänster, exempelvis uthyrning av maskiner, för att visa en kostnad. Det totala fakturabeloppet för falska fakturor uppgår till 30 miljoner kronor. I rivningsbolaget är 30 personer, ledande personer i företaget och svartarbetare, misstänkta för grova skattebrott och grova bokföringsbrott.
Om de misstänkta i rivningsbolaget döms är straffet fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Ekobrottsmyndighetens förundersökning pågår och åtal väcks i februari/mars nästa år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Falska fakturor för 11 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig