info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Facklig kritik mot budgeten

I dag presenterar regeringen höstbudgeten och på Byggnads är ordföranden Johan Lindholm besviken på att det inte finns några tunga bostadspolitiska förslag.

Johan Lindholm konstaterar att regeringen i budgeten satsar hårt på andrahandsuthyrning av bostadsrätter genom att göra en stor del av hyran skattefri och lägger ett förslag om en satsning med 120 miljoner kronor under tre år när det gäller forskning på energieffektivisering.
– Regeringen satsar på bostadsrätter, men vill inte lägga en krona för att stimulera byggandet av hyresrätter. När det gäller energiforskningen så behövs mer forskning, men redan nu vet vi vilka åtgärder som behövs, säger Johan Lindholm.
Han saknar stora bostadspolitiska satsningar som kan möta de stora utmaningarna som finns när det gäller bristen på bostäder.
– I dag byggs hälften så många bostäder som det borde och det finns en halv miljon lägenheter i våra miljonprogramsområden som behöver rustas upp. Men regeringen fullföljer sin politik och gör ingenting, säger Johan Lindholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Facklig kritik mot budgeten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig